Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-05@09:57:03 GMT

آثار شهید مطهری را محور وحدت حوزه و دانشگاه قرار بدهیم

تاریخ انتشار: ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۷۷۷۲۷۵

آثار شهید مطهری را محور وحدت حوزه و دانشگاه قرار بدهیم

وزیر علوم با تاکید بر اینکه آثار شهید مطهری را می‌توانیم محور وحدت حوزه و دانشگاه قرار بدهیم، گفت: لازم است شاخصه های اصلی وحدت بین حوزه آثار شهید مطهری بازشناسیی شود تا در عرصه عمل نیز تجلی پیدا کند.

به گزارش ایسنا، دکتر منصور غلامی در مراسم نکوداشت مقام استاد که امروز در پژوهشکده علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار شد، با تاکید بر اینکه همزمانی روز استاد در ماه مبارک رمضان را باید به فال نیک بگیریم، گفت: همه اساتید، محققان، پژوهشگران و متفکران در دوران شیوع کرونا ویروس اهتمام و تلاش شبانه روزی برای عدم ایجاد وقفه در عرصه آموزش عالی داشتند و امروزه پس از گذشت بیش از یکسال از شیوع این ویروس ما شاهد تاثیرات این تلاش ها هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در ادامه تصریح کرد: امسال روز استاد، معلم و دانشمند با ماه مبارک رمضان و به ویژه شب های گرانقدر قدر عجین شده است. ما باید از امام علی (ع) به عنوان الگوی تمام عیار زندگی و اسوه اخلاق استفاده کنیم. در واقع صحبت از معلم به نوعی نشان از توجه به ویژگی های خلقت بشر است. 

وزیر علوم همچنین خاطرنشان کرد: معلمان وقتی به عنوان وارثان انبیاء و سردمداران هدایت تعریف می شوند. بر این اساس وظیفه خطیر و اثرگذاری ویژه آنها به عنوان پیشگامان آگاهی بشریت مورد توجه خاص باید قرار بگیرد.

دکتر غلامی تاکید کرد: در ایران ما روز خجسته با نام و یاد معلمی بزرگ به نام استاد شهید مطهری یاد شده است که شخصیتی فرزانه و دردشناس یاد شده است که تمامی آثار او بزرگ و گرانبهاست. امام بزرگوار ایشان را پاره تن خویش نامیدند و رهبری نیز  فرمودند شهید مطهری چشمه سیال و جوشانی بود که آثار او هم مثل یاد او زنده است.

وی تاکید کرد: از جمله ویژگی های ممتاز شهید مطهری دغدغه مندی نسبت به چالش های اجتماعی بود و به تعبیر خود او آثار و تلاش او نشانگر این است که در عرصه ای چالشی متوجه جوانان، دانشجویان و منافع ایران بود و حضور ایشان در دانشگاه تهران و تعامل سازنده  با دانشگاهیان می تواند نشانگر پیوند حوزه و دانشگاه باشد و لازم است شاخصه های آن بازشناسی شود تا در عمل تجلی پیدا کند.

وی افزود:توجه به سخنرانی های راهگشای شهید مطهری بیانگر مطالبات او در خصوص چالش های جامعه است. بخش های عمده ای از دانشگاه های ما که محورهای اصلی در عرصه تمدن سازی هستند می توانند از آثار شهید مطهری استفاده کنند.

وزیر علوم گفت: امسال در روز بزرگداشت شهید مطهری شاهد به ثمر نشستن آثاری ارزشمند در تداوم مسیر گفتمان آن شهید هستیم. و تقویت پشتوانه های معارف اسلامی در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی هستیم. بر این اساس  اگر محورهای این مباحث و محورها مورد توجه قرار بگیرد و موجب مسئله مندی متناسب با نیازهای اجتماعی خواهد شد

وزیر علوم افزود: طرح ارتقای علوم انسانی ماموریتی بود که بر مبنای اسناد بالادستی از طرفی وزارت علوم، هیات امنا و سازمان برنامه به پژوهشگاه سپرده شده است که امروز شاهد به بار نشستن آن هستیم. از ویژگی های آن این است که با مشارکت بخشی سراسری موضوع مسئله یابی به صورت بخشی نخبگانی طراحی و اجرا شدند و جریان درون زا و بالنده در عرصه علوم انسانی کشور بدل گشته است.

به گفته وی؛ طرح فوق ناظر بر چالش های اجتماعی و با دیدگاه کاربردی طراحی شده است. در نتیجه گامی مهم در مسیر بومی سازی و تقویت جنبه های بومی برداشتیم که می تواند مبنای تمامی نهادهای برنامه ریزی و سیاست گذار باشد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: وزير علوم روز معلم آثار شهید مطهری علوم انسانی وزیر علوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۷۷۲۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توضیح دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران درباره حاشیه‌های اخیر

آفتاب‌‌نیوز :

دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران، پیش از ظهر چهارشنبه (۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳) با حضور انسیه خزعلی معاون امور زنان و خانواده رییس‌جمهور افتتاح شد. این نخستین دانشکده علوم خانواده در ایران است.

منصوره کرمی همسر شهید مسعود علیمحمدی استاد شهید دانشگاه تهران که با دستور رییس این دانشگاه به عنوان مشاور دانشکده علوم خانواده فعالیت می‌کند، در آیین بهره‌برداری از اولین ساختمان این دانشکده که همزمان با روز معلم و استاد برگزار شد، حضور داشت و این دانشکده را افتتاح کرد.

روابط عمومی دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران در واکنش نسبت به برخی حاشیه‌سازی‌ها درباره بهره‌مندی از ظرفیت شخصیت‌های حقوقی مرتبط با ماموریت‌ها و فعالیت‌های این دانشکده توضیحاتی ارائه کرد.

متن توضیح روابط عمومی دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران به این شرح است: در پی انتشار هدفمند برخی اخبار در خصوص انتصابات صورت گرفته در دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران به استحضار عموم دانشگاهیان می‌رساند که دانشکده علوم خانواده با هدف تامین نیروی انسانی متخصص در راستای تحکیم بنیان خانواده، افزایش مشارکت اجتماعی، اقتصادی و سیاسی زنان، توجه به عرصه خانواده، جمعیت و سلامت آن، تولید دانش بومی، بازبینی و طراحی رشته‌های مرتبط به منظور کاهش چالش‌های این حوزه و بر اساس اصول حاکم بر قانون اساسی، منویات رهبر معظم انقلاب و سیاست‌های دولت مردمی شکل گرفته است. برای تحقق اهداف مذکور، شورای راهبردی دانشکده علوم خانواده تشکیل گردیده است که برخی از کارکردهای مورد انتظار این شورا عبارتند از:

سیاست گذاری و نیازسنجی برای جذب هیات علمی دانشکده بر اساس سیاست‌ها و استانداردهای دانشگاه تهران؛

تعیین راهبردها برای متمرکزسازی و ایجاد پایگاه علمی، پژوهشی، تخصصی و همچنین اجرایی در راستای بهبود نقش‌پذیری خانواده در نظام اجتماعی در قالب نگرش خانواده به مثابه بنیان اجتماع.

تجمیع میان رشتگی‌های موجود در حوزه مطالعات خانواده و رشته‌های مشابه

زیست بوم‌سازی و توسعه چندبعدی فعالیت‌های مرتبط با خانواده، زنان و جمعیت

توسعه مطالعات میان رشتگی با هدف قرار دادن محور سلامت خانواده از منظرهای سلامت اجتماعی، سلامت جسمی، روحی، معنوی و فکری

طراحی الگوهای علمی و نهادهای پژوهشی برای توسعه و ارتقای شاخص‌های رفاه اجتماعی بر پایه و محوریت خانواده

تقویت مشارکت اجتماعی خانواده محور و زنان در مواردی همچون نوآوری، کارآفرینی، اقتصاد خانواده محور و کارآفرینی مبتنی بر مشارکت خانواده

طراحی سازوکارها و برنامه‌ها به‌منظور مشارکت فعال و پویا در حوزه مسائل و چالش‌های مرتبط با خانواده

طراحی سازوکارهای عملیاتی به‌منظور پرورش و ارتقای شایستگی‌های پژوهشگران کوشا در حوزه خانواده

شورای راهبردی دانشکده علوم خانواده متشکل از اعضایی با شخصیت حقوقی و حقیقی است که برخی از اعضای حقوقی آن عبارتند از: معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده یا نماینده تام‌الاختیار (خانم دکتر انسیه خزعلی) دبیر ستاد تعلیم و تربیت شورای عالی انقلاب فرهنگی یا نماینده تام‌الاختیار (خانم دکتر جمیله علم الهدی)، دبیر ستاد خانواده و زنان شورای عالی انقلاب فرهنگی یا نماینده تام‌الاختیار (خانم دکتر فهیمه فرهمندپور)، مشاور امور زنان و خانواده وزیر علوم، تحقیقات و فناوری (خانم دکتر فخرالسادات نصیری)، مشاور امور زنان و خانواده رئیس دانشگاه تهران (خانم دکتر فاطمه یزدیان).

علاوه بر شخصیت‌های حقوقی مذکور، برخی شخصیت‌های علمی و دانشگاهی فعال در حوزه زنان و خانواده از دانشگاه تهران و سایر دانشگاه‌های ایران و جهان نیز عضو حقیقی شورای راهبردی دانشکده علوم خانواده هستند که توسط رییس دانشگاه تهران منصوب شده و یا می شوند

همچنین دانشکده علوم خانواده به منظور تحقق مطالبه رییس دانشگاه تهران جهت ایفای نقش محوری در زمینه فعالیت‌های علمی، تحقیقاتی و حل مسایل حوزه زنان و خانواده در کشور، علاوه بر جذب اعضای هیات علمی جوان، از ظرفیت استادان پیشکسوت و برجسته دانشگاه‌های مختلف که دارای تخصص‌های مرتبط با رشته‌ها و گروه‌های آموزشی این دانشکده هستند، به صورت استاد وابسته بهره خواهد برد.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • کتاب «اسلام و مبانی حقوق بشر» نقد و بررسی می شود
  • ضرورت مشارکت ذینفعان حوزه علوم انسانی در تدوین سیاست‌ها
  • بررسی برنامه‌سازی قرآنی در صدا و سیما از منظر هنری و علوم انسانی
  • بیش از ۱۵۰ بهورز در سال جاری در دانشگاه علوم پزشکی مشهد جذب می‌شوند
  • بهورزان دیده بانان و پیشگامان عرصه سلامت هستند
  • بهورزان دیده بانان عرصه سلامت هستند
  • ضرورت انتقال دانشجوی بورسیه‌ای به کشور‌های جهان برای پیشرفت علمی ایران/ سیاست‌های علمی، ۲۵ ساله تدوین شوند نه ۸ ساله
  • شیب داوطلبان ورود به دانشگاه در رشته‌های علوم انسانی بالاست/ کشور با خطر کمبود تکنسین مواجه است
  • توضیح دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران درباره حاشیه‌های اخیر
  • شهید مطهری تکلیف‌محور و وظیفه‌مند بود