Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، محمد مقیمی رئیس دانشگاه تهران در نهمین جشنواره آموزش دانشگاه تهران که ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۱ در این دانشگاه برگزار شد، اظهار کرد: راهبرد اصلی دانشگاه تهران رسیدن به دانشگاه کارآفرین در راستای تحقق مسئولیت اجتماعی است. 

وی با بیان این که یکی از مهم‌ترین محورها برای رسیدن به دانشگاه کارآفرین ارائه بسته تحول آموزش کارآفرینانه است، افزود: در جلسات مختلف مانند جلسات شورای تحول و آموزش دانشگاه درباره این موضوع گفت‌وگو شده و ترکیب اعضای شورای نوآوری و آموزش دانشگاه تهران مشخص شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مقیمی با اشاره به این که رویکرد ما استفاده از مدیریت جهادی و جهاد علمی است، گفت: آسیبی که همواره برنامه‌های ما داشته‌اند، این بوده که در مرحله اجرا توفیق کمی داشته‌ایم. به همین دلیل، اجرا را اولویت امروز دانشگاه گذاشته‌ایم. تلاش می‌کنیم این بسته آموزشی در تابستان نهایی شود و از مهرماه به ترتیب اولویت پیش‌بینی شده به اجرا دربیاد. 

رئیس دانشگاه تهران با تصریح بر این که تفاوت بین آموزش کارآفرینی و آموزش کارآفرینانه معمولا نادیده گرفته می‌شود، یادآور شد: در آموزش کارآفرینی قصد داریم که کسب و کارهای کارآفرینی را آموزش دهیم، در حالی‌که در آموزش کارآفرینانه قصد این است که زمینه اشتغال آفرینی را فراهم کنیم.

وی با تاکید بر این که محوری‌ترین موضوع در بسته تحولی دانشگاه تهران، استادان هستند، افزود: خروجی دانشگاه کارآفرین باید ثروت باشد. استادان در بسته تحولی دانشگاه، نقش آموزشی و تربیتی خواهند داشت. 

مقیمی ضمن بزرگداشت رو معلم درباره شخصیت شهید مطهری گفت: مطهری یک کارآفرین آکادمیک بود. برخی کارآفرینی را مختص به رشته‌های فنی و آزمایشگاهی می‌دانند؛ اما تربیت سرمایه اجتماعی به رشته‌های علوم انسانی وابسته است. به همین دلیل، شهید مطهری یک کارآفرین شناخته می‌شود. استادان دانشگاه باید شهید مطهری را الگوی خود قرار دهند. آیین‌نامه‌ها حداقل فعالیت استادان را تعیین می‌کنند. شهید مطهری اهمیت نمی‌داد که فعالیت‌هایش چه نقشی در ارتقای رتبه علمی او در دانشگاه دارد. 

وی با بیان این که کارورزی نیازمند همکاری صنعت با دانشگاه است، گفت: در رایزنی‌ها با وزیر راه، از ما خواسته شد که طرح مسکن ملی را پیش ببریم. 

مقیمی با اشاره به این که متاورس به دنبال استفاده از اینترنت در فرآیندهای آموزشی است، تاکید کرد: آموزش مجازی باید به سمت آموزش‌های مکملی برود که از فرصت‌های جدید استفاده کند. برای مثال دوره‌های کارورزی الکترونیکی باید راه اندازی شوند.

رئیس دانشگاه تهران افزود: اتفاقات خوبی در جهان افتاده و ما به دنبال آن هستیم که از تجارب کشورها استفاده کنیم. همچنین آیین‌نامه ارتقای استادان این ظرفیت را دارد که در راستای آموزش کارآفرینانه مورد استفاده قرار بگیرد. 

استفاده از آیین‌نامه ارتقای اساتید در راستای آموزش کارآفرینانه

وی بیان کرد: متاسفانه تعصب نسبت به برخی رشته‌ها وجود دارد با وجود این که بدیهی است که تاریخ انقضای این رشته‌ها گذشته است. دانشگاهی که مسئولیت‌پذیری اجتماعی داشته باشد باید به این سؤال جواب بدهد که فارغ‌التحصیلانش در آینده چه خروجی‌ای برای جامعه دارند و در کدام بخش‌ها مشغول به کار می‌شوند. در این راستا، اختیارات باید به سطح دانشگاه واگذار شود چون هیچ کس به اندازه یک عضو هیئت علمی بر مسائل آموزشی مسلط نیست.

وی در پایان تصریح کرد: فرآیندها باید کارآفرینانه باشند؛ چون بروکراسی اداری مانع ارتقای دانشگاه می‌شود.

انتهای پیام/

عاطفه نظارتی‌زاده کد خبر: 1139726 برچسب‌ها دانشگاه تهران

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: دانشگاه تهران آموزش کارآفرینانه دانشگاه تهران شهید مطهری آیین نامه رشته ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۵۹۱۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معاون وزیر علوم: آیین‌نامه تسهیل جذب دانشجوی خارجی در دستور کار دولت است

معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: آیین نامه تسهیل جذب دانشجوی خارجی هم اکنون در دولت در حال بررسی است و پیش بینی می‌شود تا سه ماه آینده به نتیجه برسد.

به گزارش مشرق، هاشم داداشپور روز جمعه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا در شیراز اظهار کرد: با تصویب این آیین‌نامه بخشی از زیرساخت‌ها و موانع قانونی پیش پای جذب دانشجوی بین‌المللی در دانشگاه‌های کشور برداشته و گام بزرگی در تحقق افق برنامه هفتم توسعه در این زمینه خواهد بود.

وی افزود: یکی از اقدامات مهم گفتمان سازی در این زمینه بوده که جذب دانشجوی خارجی می تواند به عنوان یکی از ارکان اصلی مرجعیت علمی تلقی شود و کشوری که مدعی مرجعیت علمی است و افق خود را به سوی کسب این نوع مرجعیت هدف‌گذاری کرده، باید به این عنصر توجه داشته باشد.

داداشپور اضافه کرد: هیچ کشوری نمی تواند مرجعیت علمی خود را تثبیت کند مگر اینکه در جذب دانشجویان بین المللی موفق عمل کند و برنامه هفتم توسعه جمهوری اسلامی ایران متناسب با این هدف تنظیم شده است.

رئیس سازمان امور داشجویان با بیان اینکه بر اساس این برنامه توسعه باید تا پنج سال آینده باید ۳۲۰هزار دانشجوی بین‌المللی در داشگاه‌های کشور جذب شوند، یادآور شد: در این برنامه توسعه ایران باید یکی از مراکز سقل جذب دانشجو در سطح دنیا شود.

موانع قانونی جذب دانشجوی بین المللی در دانشگاه‌های کشور رفع می‌شود

او اضافه کرد: برای رسیدن به این هدف، همه موانع قانونی جذب دانشجویان خارجی با کمک دستگاه‌های اجرایی مرتبط رفع می‌شود.

معاون وزیر علوم ادامه داد: موانع قانونی بسیاری برای جذب دانشجویان بین المللی در دانشگاه‌ها وجود دارد و برخی زیرساخت‌ها نیز باید تامین شود؛ هدفگذاری ۳۲۰ دانشجوی خارجی عددی حداقلی برای این است که این ظرفیت را تجربه کنیم و در این مسیر به پیش برویم.
موانع قانونی بسیاری برای جذب دانشجویان بین المللی در دانشگاه‌ها وجود دارد و برخی زیرساخت‌ها نیز باید تامین شود؛ هدفگذاری ۳۲۰ دانشجوی خارجی عددی حداقلی برای این است که این ظرفیت را تجربه کنیم و در این مسیر به پیش برویم.

داداشپور گفت: هر چند رسیدن به افق برنامه ریزی شده، کار آسانی نیست اما با توجه به ظرفیت های عظیمی که در کشور ما وجود دارد، قابل انجام است.

وی یادآور شد: در زمان حاضر بیش از ۲۰۰ دانشگاه کشور مجوز جذب دانشجوی بین‌المللی را دارند و چنانچه این دانشگاه‌ها بتوانند ظرفیت سازی کنند، با سرعت می توانیم به سوی تحقق هدف جذب ۳۲۰ دانشجوی بین المللی در پنج سال آینده حرکت کنیم.

داداشپور عنوان کرد: تامین زیرساختها، تمهید مقدمات، حضور در نمایشگاه‌های بین المللی، طراحی و بازساختار دانشگاه‌ها و استراتژی مشخص برای بازاریابی در این زمینه مورد نیاز است؛ این اتفاقات در حال افتادن است و اکنون تمام مقدمات لازم برای تسهیل جذب دانشجوی خارجی در حال فراهم شدن است.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • امضای تفاهم‌نامه آیین نکوداشت دانش‌آموختگان بین‌المللی در شیراز
  • نخستین آیین‌نامه اجرایی سند تحول آموزش و پرورش تصویب شد
  • نخستین آیین نامه اجرایی سند تحول آموزش و پرورش پس از ۱۲ سال تصویب شد
  • معاون وزیر علوم: آیین‌نامه تسهیل جذب دانشجوی خارجی در دستور کار دولت است
  • اعلام آمادگی دانشگاه رازی برای پذیرش دانشجویان و اساتید اخراجی آمریکا
  • نامه سرگشاده رئیس دانشگاه رازی خطاب به رؤسای دانشگاه‌های آمریکا
  • اعلام آمادگی دانشگاه رازی کرمانشاه برای پذیرش دانشجویان و اساتید اخراجی آمریکا
  • دانشگاه تهران مأمور تدوین نظام‌نامه دانشگاه تمدن‌ساز شد
  • راه اندازی دادگاه‌های تجاری ضروری است/آیین نامه دادرسی تجاری از سال ۹۹ در مجلس تصویب نشده است
  • انعقاد دو موافقت‌نامه بزرگ تحقیقاتی در یک هفته