Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک استاد اخلاق معتقد است اگر امروز امام صادق(ع) در زمان ما در قید حیات بودند اقدام‌ به تاسیس یک دانشگاه یا حوزه بسیار مجهز و پیشرفته برای مسائل علوم‌ طبیعی، فلسفه و دانش‌هایی که به زندگی انسان کمک کند، می‌کردند. در واقع تلاش می‌کردند با نرم افزارها و سخت افزارها زندگی انسان را همراه با ارزش‌های اخلاقی سامان بدهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حجت‌الاسلام والمسلمین سینایی -استاد حوزه- در گفت‌وگو با ایران اکونومیست در پاسخ به این سوال که اگر امام جعفر صادق(ع) اگر در عصر ما زندگی می‌کردند مهمترین کاری که انجام می‌دادند چه بود، گفت: در روایات زیادی داریم که اهل‌بیت(ع) به بحث آموزش، علم، فرزانگی، خردورزی و عقلانیت تحت هر شرایطی اهتمام داشته و آن‌ را رواج می‌دادند، از امام علی(ع) در وسط میدان جنگ سوال می‌کردند و یکی اعتراض کرد که چرا در این شرایط سوال می‌کنید، حضرت فرمود همه این جنگ‌ها به خاطر همین است که فراغتی پیدا کنیم به این سوالات پاسخ دهیم تا صلح، سازش و عدالت مستقر شود تا همه در یک شرایط ایده‌آل و آرامی قرار بگیرند و به امور دنیا و آخرت‌شان با علم و فرزانگی برسند.

وی ادامه داد: در ۱۴۰۰سال اشتغال انسان‌ها وارسته علم، دانش و فرزانگی وجود داشته است. از این رو اگر امروز امام صادق(ع) در زمان ما در قید حیات بودند اقدام‌ به تاسیس یک دانشگاه یا حوزه بسیار مجهز و پیشرفته برای مسائل علوم‌ طبیعی، فلسفه و دانش‌هایی که به زندگی انسان کمک کند، می‌کردند. در واقع تلاش می‌کردند با نرم افزار و سخت افزار زندگی انسان را همراه با ارزش‌های اخلاقی سامان بدهند، در روایات داریم که علم‌آموزی بر هر مسلمان و زن‌مسلمانی واجب است، پیامبر اکرم(ص) وقتی خود را معرفی می‌کند نمی‌گوید من یک جنگ‌جو هستم بلکه می‌فرمایند من معلم و دانشمند هستم و کار من تعلیم و تربیت است.

سینایی یادآور شد: در طول چهل سال انقلاب ما شهدای زیادی همچون شهید همت، بابایی، شیرودی، کاظمی، سلیمانی و ... داشته‌ایم، این افراد در ذات اصلی خودشان معلم بودند و در ‌فراغت‌شان به دنبال آموزش و پرورش بودند. اما در همین چهل سال ما نتوانستیم یک شهید مطهری دیگر تولید و به جامعه عرضه کنیم، زمانی که شهید همت رفت شخص دیگری جای او را گرفت اما وقتی شهید مطهری رفت کسی نبود که جای او ‌را پر کند. آثار شهید مطهری بدون استثنا قابل استفاده است و از این‌رو نسل جوان نباید اجازه دهد این‌ آثار فراموش بشود. 


وی افزود: امام خمینی (ره)  و علامه طبا طبایی بعد از   شهادت شهید مطهری گریه کردند و این‌ بیانگر عمق فاجعه بود، به این معنا که با رفتن شهید مطهری این دنیا خالی از یک متفکر شد و شاهد هستیم که تا به امروز هم ‌کسی جای ایشان را پر نکرده است.

این استاد حوزه تصریح کرد:‌ اگر امام صادق(ع) در ‌روزگار ما بودند دانشگاه یا حوزه‌ای تاسیس می‌کردند تا در آن هشام بن حکم‌های متعدد و مطهری‌های فراوانی‌ تربیت کنند و اگر شهید سلیمانی را هم پیدا می‌کردند در فراغت از او یک دانشمند پاک باخته می‌ساختند.

وی یادآور شد: به هرحال فکر و اندیشه زیربنای همه تعاملات جامعه از جمله اقتصاد، هنر و ... است و پایه فکر و اندیشه و فلسفه باید در دانشگاه و حوزه شکل بگیرد و بقیه جامعه بر روی این پایه‌ها ترسیم شود.

 

منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: شهادت امام صادق(ع) ، دانشگاه اسلامی

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: شهادت امام صادق ع دانشگاه اسلامی زندگی انسان امام صادق ع شهید مطهری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۹۵۶۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معلمان برای خدمت به علم، در امتداد نهضت امام صادق (ع) حرکت می‌کنند

رئیس کمیسیون خانواده، بانوان و جوانان شورای اسلامی شهر اصفهان با بیان اینکه خدمت به علم جایگاه ارزشمندی است که معلمان در امتداد نهضت امام صادق (ع) دارند، گفت: جامعه با تعلیم یافتگان او اداره می‌شود، لذا سرنوشت جامعه با دستان معلم رقم می‌خورد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، فرزانه کلاهدوزان امروز _یکشنبه شانزدهم اردیبهشت_ در نطق خود در صدوسی‌ویکمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر اصفهان با تسلیت شهادت امام صادق (ع) اظهار کرد: این امام بزرگوار دانش‌های بسیاری از جمله فلسفه، کلام، اخلاق، لغت، ادبیات، طب و شیمی را برای بشریت گسترش دادند که هنوز بسیاری از عالمان این علوم از این دانش سیراب می‌شوند.

وی افزود: خدمت به علم جایگاه ارزشمندی است که معلمان در امتداد نهضت امام صادق (ع) دارند؛ معلم اولین تعلیم دهنده انسان پس از پدر و مادر است و جامعه با تعلیم یافتگان او اداره می‌شود، بنابراین سرنوشت جامعه با دستان معلم رقم می‌خورد.

رئیس کمیسیون خانواده، بانوان و جوانان شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به سالگرد شهادت شهید مجتبی کلاهدوزان از معلمان شهید اصفهانی گفت: او در سنگر علم و دانش تلاش فراوانی کرد و سنگر اصلی‌اش آموزش و پرورش بود. او در سنگر مدرسه تنها فردی بود که نقشه‌های منافقین را خنثی می‌کرد و شبهات دانش آموزان و همکاران را با کلام خود می‌زدود.

وی ادامه داد: همکاری شهید کلاهدوزان با کانون تربیتی جهان اسلام قابل توجه و محور این فعالیت‌های اجتماعی ایجاد روحیه و عمل اسلامی در افراد و نجات آن‌ها از فساد اخلاقی حاکم در زمان طاغوت بود.

کلاهدوزان با بیان اینکه این شهید والامقام به رشد خود و اطرافیان توجه داشت، گفت: در اوج جنگ خلیج فارس به همراه هم‌رزمان برنامه تهذیب نفس داشت و با همراهی شهید صیاد شیرازی هفته‌ای یک بار به محضر آیت‌الله بهاءالدینی می‌رسید؛ همکاران او اذعان داشتند که شهید کلاهدوزان در کار، جنجالی نبود و هیچ تصمیمی را بدون ایمان و آگاهی لازم عملی نمی‌کرد.

وی با اشاره به ارادت و عشق ایشان به امام خمینی (ره) بیان کرد: این عشق سبب شد تمامی حرکات خود را با قطب نمای آن حضرت تنظیم کند. با نماینده امام در استان فارس، آیت‌الله حائری شیرازی رابطه‌ای مثال‌زدنی داشت و تصمیم‌های خود را با همکاری ایشان می‌گرفتند.

رئیس کمیسیون خانواده، بانوان و جوانان شورای اسلامی شهر اصفهان با بیان اینکه از عمر پربرکت ایشان بیش از ۱۰ سال خاطره ندارم، گفت: اخلاص در عمل و گمنامی از برجسته‌ترین خصوصیات اخلاقی ایشان بود؛ او همچنین بصیرت و آینده نگری داشت که شاگردانش موارد بسیاری را در این خصوص ذکر می‌کنند.

وی با اشاره به فرازهایی از وصیت‌نامه این شهید گرانقدر گفت: ایشان فرموده است «خداوند لطف کرده و توفیق داد که در خط مقدم حضور پیدا کرده و به آرزوی قلبی خود برسم و ان‌شاءلله این مکان راهی برای تقریب به سوی خدا باشد. خدا شاهد است اگر انسان سعی کند خود را با همه وجود تسلیم کند در فضایی قرار می‌گیرد که همه‌اش عشق است. برادران پاسدار، مواظب باشید شیطان روی لباس شما سرمایه گذاری نکند. نکند علقه‌ها و علاقه‌های دنیا فریبتان بدهد که نمی‌توان در روز قیامت پاسخ شهدا را داد.»

کد خبر 750757

دیگر خبرها

  • «داستان راستان» نردبانی برای خیزش‌های انقلابی بود
  • معلم «انسان ســـاز» است/ ترسیم مثلث «عشق، ایمان و اراده»
  • معلمان برای خدمت به علم، در امتداد نهضت امام صادق (ع) حرکت می‌کنند
  • امام صادق (ع) جامعه بشری را هدایت کرد
  • امام صادق(ع) نهضت علمی بزرگی را در جهان اسلام پی‌ریخت
  • آحاد جامعه باید در فرآیند تولید تمام حوزه ها سهیم باشند
  • شهید مطهری در اوج حکمت و استادی، روضه خوانی را ترک نکرد
  • شهید مطهری نیم قرن در راه اعتلای فکری جامعه اسلامی قلم زد/عملیات وعده صادق بسیار گسترده بود
  • شهید مطهری نیم قرن در راه اعتلای علمی جامعه اسلامی قلم زد
  • شهید مطهری نیم قرن در راه اعتلای فکری جامعه اسلامی قلم زد